Zwembad "De Zeven Morgen" - Nieuwstraat 12 - 6621 KV Dreumel telefoon: 0487 - 571591 (alleen bereikbaar tijdens openingstijden)

 

 

Welkom 

 

 HEZWEMBAD IS GESLOTEN.

WIJ ZIJN WEER GEOPEND VANAF VOORJAAR 2020.

GRAAG TOT DAN!

Beste bezoeker,

Op zondag 1 september is het seizoen 2019 ten einde gegaan. En alhoewel we de balans nog moeten gaan opmaken kunnen wij, bestuur Zwembadvereniging De Zeven Morgen, al concluderen dat het wederom een geweldig seizoen was.

We hadden in Nederland gelukkig weer te maken met een geweldige zomer, met heel veel mooi weer dagen. Tijdens de hittegolven in juli en eind augustus was het zeer druk op ons bad. Druk, maar ook gezellig! Wat is er leuker dan bij prachtige zomerse dagen lekker te zwemmen in een mooi en veilig zwembad.

Ook dit jaar hebben we weer vele bezoekers mogen begroeten. En de tijd dat deze bezoekers alleen uit Dreumel of directe omgeving komen ligt al weer een tijdje achter ons. Steeds vaker mogen we zwemmers begroeten uit de wijde regio. Gasten uit de (Over)Betuwe, de Bommelerwaard, Regio Nijmegen/Arnhem, Provincie Utrecht en Provincie Brabant echt overal komen "jullie" vandaan. Geweldig! 

Wij, het bestuur, maar ook de eigenaar van het bad, de gemeente West Maas en Waal zijn daar erg trots op. Het is het, overduidelijke, bewijs dat het zwembad in Dreumel bestaansrecht heeft. Dat de bezoekers allang niet meer uit Dreumel of directe omgeving komen heeft te maken met het feit er bijna geen openluchtbaden meer zijn. Het ene na het andere bad heeft de poorten moeten sluiten. Verder spelen ook andere factoren een rol, bijvoorbeeld dat er steeds vaker blauwalg in de open zwemwateren voorkomt waardoor zwemmers uitwijken naar een zwembad.

En nu gaan wij samen met vele vrijwilligers voorlopig nog even door. De balans moet opgemaakt worden en er moeten plannen gesmeed worden voor het volgende jaar en de verdere toekomst. Want met steeds meer bezoekers, moeten wij ook steeds meer blijven bieden. Zo hopen we volgend jaar een gloednieuwe en verbeterde trap te hebben voor onze glijbaan. Er is door vele vrijwilligers al aan deze trap gewerkt en deze is ook al bijna, in losse onderdelen, klaar. Graag hadden we deze trap al dit jaar geplaatst echter neemt het vergunningen- en keuringstraject iets meer tijd in beslag dan vooraf gedacht. Vandaar dat besloten is om komende winter deze trap te gaan vervangen.

Verder gaan onze vrijwillige tuinmannen de komende weken nog door, het gras blijft de komende tijd nog groeien en zal dus gemaaid moeten worden. En aansluitend wordt het bad geheel winterklaar gemaakt.

En ja...als wij het bestuur over onze vrijwilligers hebben dan moeten wederom zoals elk jaar of bij elke gelegenheid onze grootste waardering en dank naar hun uitspreken. Want zonder deze vele (ca 130) vrijwilligers zijn wij niks....en is er geen zwembad in Dreumel. Tuin- en klusjesmannen, abonnementenadministratie (van langs de deuren gaan t/m het maken van de abonnementen), de schoonmaakploeg, het kassapersoneel en de vele "handjes" die ons helpen als we ze nodig hebben...ALLEMAAL VRIJWILLIGERS. Hartelijk dank voor jullie inzet het afgelopen seizoen. 

Ook onze dank aan de gemeente West Maas en Waal en dan het badpersoneel in het bijzonder. Hartelijk dank voor jullie geweldige werk....want soms was het letterlijk en figuurlijk zweten tijdens de (extreem) warme, dus drukke, dagen. 

Tot slot natuurlijk dank aan alle bezoekers. De vele (trouwe) abonnementhouders uit Dreumel en directe omgeving. Want al komen de bezoekers, gelukkig in grote getale, uit de verdere omgeving, jullie als al jarenlange trouwe klanten (51 jaar dit jaar) zijn "het fundament" van ons zwembad. Verder natuurlijk heel veel dank aan de overige (buiten Dreumel) abonnementhouders. Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen begroeten. Net als iedereen, maar dan ook iedereen, die ons bad, al is het maar 1x, bezocht heeft. Heel hartelijk dank voor jullie komst. Wij hopen dat wij ook jullie volgend weer mogen begroeten in Dreumel. Jullie allemaal tesamen zijn het bewijs dat zwembad Dreumel de komende jaren door kan! 

De komende tijd zal het op deze website en op onze Faceboekpagina rustig zijn. Zodra we iets te melden hebben zullen we dat zeker doen. Vanaf ca. maart/april 2020 zult u hier weer alle info kunnen vinden met betrekking tot het seizoen 2020. 

Nogmaals dank voor een prachtig seizoen 2019 en heel, heel graag tot in 2020! Tot dan.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Zwembadvereniging de Zeven Morgen.

Diana Kusters, voorzitter.